Prekė įkelta į krepšelį

Inkilų,lesyklų,dirbtinių lizdų pavyzdžiai

Inkilas naminei pelėdai ( Strix aluco ) Kaina su PVM.

70.00 €84.70 €Į krepšelį

Buveinė.Seno miško sklypai,miškai su pavieniais senais medžiais,parkai,sodai,senų medžių nuošalios alėjos.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Aptinkama visur,įprasta.Viena gausiausių pelėdų Lietuvoje.

Inkilas naminei pelėdai ( Strix aluco ) Kaina su PVM .

62.00 €75.02 €Į krepšelį

Buveinė.Seno miško sklypai,miškai su pavieniais senais medžiais,parkai,sodai,senų medžių nuošalios alėjos.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Aptinkama visur,įprasta.Viena gausiausių pelėdų Lietuvoje.

Inkilas didžiajam dančiasnapiui ( Mergus merganser ) Kaina su PVM.

75.00 €90.75 €Į krepšelį
Buveinė.Veisiasi prie senais medžiais apaugusių vandens telkinių-kai kada netoli žmonių apgyvendintų vietų.Migruojantis aptinkamas ir žiemoja įvairiuose neužšąlančiuose vandenyse.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Aptinkamas visame krašte,bet dažnesnis pietinėje ir rytinėje šalies dalyse bei prie didžiųjų ežerų ir upių.Migracijų metu telkiasi dideliuose vandens telkiniuose.Dažnai žiemoja.

Inkilas varnėnui ( Sturnus vulgaris ) Kaina su PVM .

23.00 €27.83 €Į krepšelį

Buveinė.Veisimosi buveinė - įvairiausiose vietose , kur yra atvirų tinkamų pievų,žemės ūkio paskirties plotų ir bent vienas užunarvis ( uoksas,drevė , tinkamų matmenų ertmė pastatuose ar statiniuose, inkilas ir panašiai. )lizdui susukti.Labai noriai užima visus jiems iškeltus inkilus.Kitu metu laikosi pusiau atviruose ir atviruose kraštovaizdžiuose.

Inikilas uralinei pelėdai ( Strix uralensis ) Kaina su PVM .

75.00 €90.75 €Į krepšelį

Buveinė.Didelių mišrių su egle miškų seni medynai.

Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Paplitimas nepakankamai ištirtas .Manoma.kad turėtų būti dažnesnė šiaurinėje šalies dalyje.

Inkilas pelėsakaliui ( Falco tinnunculus ) Kaina su PVM .

72.00 €87.12 €Į krepšelį

Buveinė.Peri miškų pakraščiuose,laukų želdiniuose, taip pat aukštuose pastatuose,gan dažnai užima jam skirtus didelius,specialius inkilus.

Paplitimas ir gausa Lietuvoje.

Aptinkamas visur , bet dažnesnis vakarinėje ir centrinėje šalies dalyje.Lengvomis žiemomis paukščių galima pastebėti pajūrio regione.Pastaraisiais dešimtmečiais gausa sumažėjusi.

Inkilas klykuolei ( Bocephala clangula ) Kaina su PVM .

45.00 €54.45 €Į krepšelį

Buveinė.Peri miškingose vietovėse prie vandens telkinių.Pirmenybę teikia mažai eutrofikuotiems ežerams ir upėms.Žiemoja neužšąlančiuose sekliuose vandenyse.

Paplitimas ir gausa Lietuvoje.

Veisimosi metu aptinkama visame krašte , bet gausiausia rytinėje ir pietinėje šalie dalyje, Nemuno vidurupyje.Žiemoja Baltijos pakrantėje , Kuršių mariose,Nemune.Švelniomis žiemomis nereta.

Inkilas didžiajai zylei ( Parus major ) Kaina su PVM .

18.00 €21.78 €Į krepšelį

Buveinė.Veisimosi metu - įvairūs miškai ,kuriuose paukščiai randa natūralių drevių , paukščių iškaltų uoksų ar iškeltų inkilų.Peri senuose soduose , gyvenvietėse,gausiai apželdintose sodybose.Žiemą iš miškų dalis paukščių persikelia į gyvenvietes ir miestus.

Inkilas mėlynajai zylei ( Parus caeruleus ) Kaina su PVM .

18.00 €21.78 €Į krepšelį

Buveinė.Įvairūs lapuočių ir mišrūs vidutinio bei vyresnioamžiaus miškai ,parkai,ekstensyviai prižiūrimi sodai , gausiai apželdintos sodybos.Pirmenybę teikia plačialapiams medynams. Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Paplitusi visur .Tinkamuose buveinėse įprasta , bet natūraliai mažai kur gausi.

Inkilas paprastajai pilkajai zylei ( Parus palustris ) Kaina su PVM.

18.00 €21.78 €Į krepšelį

Buveinė.Lapuočių ir mišrūs vidutinio ir vyresnio amžiaus miškai.Pirmenybę teikia šlapioms vietoms,slėnių miškams su daug nudžiūvusiųar džiūstančių medžių.Peri senuose ekstensyviai prižiūrimuose soduose.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Paplitusi visur ir viena iš įprastų miško paukščių rūšių.Pastaruoju metu gausa labai sumažėjusi.

Inkilas žalvarniui ( Goracias garrulus ) Kaina su PVM.

41.00 €49.61 €Į krepšelį

Buveinė.Sausų pušynų ir rečiau mišrių miškų pamiškės , sklypai palei aikštes,kirtavietės,kai kada peri sodybų medžiuose.Papiltimas ir gausa Lietuvoje.Prieš keletą dešimtmečių buvo įprastas ir tinkamose buveinėse paplitęs visur ,pastaraisiais metas tapo labai retas.Šoiuo metu Lietuvoje aptinkama vos 6-9 perinčios poros Lietuvoje.Didžiausia perinčių žalvarnių kontrentracija Druskininkų ,Molėtų,Utenos apylinkėse.

Inkilas kukučiui ( Upupa epops ) Kaina su PVM.

41.00 €49.61 €Į krepšelį

Buveinė.Pusiau atviras ar visai atviras kraštovaizdis, ypač su ganyklomis.Nevengia pamiškių , gyvenviečių,pavienių sodybų kaiminystės.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Aptinkamas visame krašte , bet negausus.Paskutiniu metu kukučių sparčiai pradėjo daugėti visoje Lietuvoje.

Inkilas lututei ( Aegolius funereus ) Kaina su PVM .

45.00 €54.45 €Į krepšelį

Buveinė.Didelių mišrių ir spygliuočių miškų seni medynai su aikštėmis, atvirumomis.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.paplitusi plačiai, bet miškuose , kur vyrauja lapuočiai medžiai retesnė.Apskritai nėra gausi.Daugiau sutinkama pietų ir rytų Lietuvoje.

Inkilas pelėdikei ( Athene noctua ) Kaina su PVM.

64.00 €77.44 €Į krepšelį

Buveinė.Gyvenvietės,sodai,parkai,nedidelės giraitės.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Nepakankamai ištirta rūšis.Manoma, kad dažnesnė pietinėje ir vakarinėje Lietuvos dalyje, bet apskritai labai reta.Neseniai rastas sėkmingas perėjimas Šilutės rajone,netoli Ventės.

Inkilas žvirblinei pelėdai ( Glaucidium passerinum ) Kaina su PVM.

40.00 €48.40 €Į krepšelį

Buveinė.Mišrūs ir gryni seni eglynai su drebulės priemaiša.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Nepakankamai ištirta rūšis.Negausi ir aptinkama retai,bet manoma , kad paplitusi plačiau,nei dabar žinoma.Paskutiniu metu pastebina ir girdima dažnokai , ten kur tinkamas šios rūšies biotopas.Dažnai žiemą apsilanko lesyklose,pasigauti grobio-smulkių paukščių.

Inkilas margasparnei musinukei ( Ficedula hypoleuca ) Kaina su PVM.

18.00 €21.78 €Į krepšelį

Buveinė.Įvairiausi miškai,medžių grupės ,parkai,seni pušynai.Svarbiausia veisimosi buveinės sąlyga , kad būtų bent vienas tinkamo dydžio uoksas ,drevė, inkilas.Pirmenybę teikia šviesiems miško skypams.Labai noriai užima inkilus , kurių angos skresmuo 2,70-2,80 cm.Labai dažnai kovoja dėl inkilų su didžiaja zyle ir jai pralaimi.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Aptinkama visur, tačiau ūkiniuose miškuose labai mažai vietų , kur šis paukštis būtų dažnas.Iškėlus inkilų , nedideliame plote jos vietos populiacijos tankumas padidėja dešimtis kartų.

Inkilas pilkajai musinukei ( Muscicapa striata ) Kaina su PVM.

17.00 €20.57 €Į krepšelį

Buveinė.Veisiasi šviesiuose miškuose, dažniausiai senuose ir vidutinio amžiaus pušynuose.Be to , peri sodybose , gyvenvietėse ir netgi miestuose.Vengia tankių medynų.Ne veisimosi laikotarpiu aptinkama įvairiuose miškuose , bet dažniausiai retuose, šviesiuose .Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Ranadama visur.Tinkamose buveinėse įprasta ir dažna.

Inkilas bukučiui ( Sitta europaea ) Kaina su PVM.

20.00 €24.20 €Į krepšelį

Buveinė.Veisiasi įvairiuose vidutinio ir vyresnio amžiaus miškuose.Pirmenybę teikia plačialapiams miškams.Keik retesnis kitų lapuočių ir mišriuose miškuose.Vengia grynų spygliuočių miškų ir mažo ploto giraičių.

Inkilas paprastajai raudonuodegei(Phoenicurus phoenicurus ) Kaina su PVM.

18.00 €21.78 €Į krepšelį

Buveinė.Šviesūs miškai, ypač pušynai.sodybos miškuose,parkai , sodai.

Inkilas voverei ( Sciurus vulgaris ) Kaina su PVM.

30.00 €36.30 €Į krepšelį

Paplitimas.

Paprastųjų voverių natūralus išplitimo arealas labai platus – gyvena beveik visoje Europoje (išskyrus stepes) kur auga spygliuočių ir lapuočių miškai, Mažosios Azijos šiaurinėje dalyje gana siauru ruožu palei Juodąją jūrą bei šiaurinėje Azijoje (išskyrus tundrą palei Arkties vandenyną) nuo Uralo iki Japonijos Hokaido salos.

Dirbtinis lizdas Juodajam gandrui ( Ciconia nigra ) Kaina su PVM.

680.00 €822.80 €Į krepšelį

Buveinė.Didelių miškų nuošalios vietos , kur gausu pelkių , upelių , šlapių pievų ,arti seklūs vandens telkiniai.

Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Aptinkamas visame krašte tinkamose buveinėse , bet vietinės perinčios populiacijos didžiausias tankumas yra Vidurio Lietuvos miškuose.

Išvaizda ir skiriamieji požymiai,elgesys, panašios rūšys.Stambus paukštis -tik šiek tiek mažesnis už baltąjį gandrą.Beveik nesupainiojamas su jokiu kitų paukščiu.Suaugusio paukščio apdaras iš viršaus ir šono ištisai juodas su metališku žalsvu blizgesiu.Snapas ir kojos ryškiai raudoni.Skrendantis iš viršaus ištisai juodas.Iš apačios tik pilvas , kūno šonai dalis sparnų pamatų yra padengti baltomis plunksnomis.Ši balta dėmė yra trikampio formos.Kita apdaro dalis iš apačios yra juodos spalvos.Jauniklių plunksnos neturi metališko žvilgesio.Kojos ir snapas pilkai žalios spalvos.Vengia žmogaus kaimynystės.Lizdai dažnai esti toli nuo sodybų ir atokiau nuo kelių.Lizdą dali susisukti tik senuose medžiuose , ypač retalajuose,šakotose.Daug lizdų randama plynų miško kirtimų metu išsaugotose , vadinamuosiuose ankstyvesnės kartos , medžiuose, ypač ąžuoluose.Prie lizdo esti paprastai , ertmė, per kurią šis stambus paukštis priskrenda.Noriai užima jiems padarytus dirbtinius lizdus tinkamojoje buveinėje, tinkame biotope.Jeigu buveinė tinkama, sena, rami, nekertami aplink miškai tai dirbtiniuose lizduose peri ilgą laiką.Maitinasi smulkiais stuburiniais ir stambiais bestuburiais gyvūnais,kuriuos renka dažniausiai miško balose, brastose, sausinimo kanaluose,natūraliuose upeliuose.Balsas.Labai tylus.Prie lizdo girdimas lyg cypimas, tylus švilpimas " ššiii-lu","ššiii-lu".. .Panašiai kaip baltasis gandras snapu kalena daug rečiau ir tyliau.

Dirbtinis lizdas ereliui žuvininkui ( Pandion haliaetus ) Kaina su PVM.

750.00 €907.50 €Į krepšelį

Buveinė.Veisiasi nuošaliuose miškuose nelabai toli nuo žuvingų vandens telkinių.Mėgsta lankytis prie žuvininkystės tvenkinių.Migruojantis aptinkamas prie įvairių vandens telkinių.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Retas ir labai retas.Dažniau aptinkamas rytinėje šalies dalyje-ežeringame regione.Paskutiniu metu perėjimai nustatyti tik rytų šiaurės rytų Lietuvoje.Lietuvoje šiuo metu gali perėti ne daugiau 20-25 porų.

Dirbtinis lizdas jūriniui ereliui ( Haliaeetus albicilla ) Kaina su PVM.

740.00 €895.40 €Į krepšelį

Buveinė.Peri prie didelių vandens telkinių ir ežeringose vietovėse.Žiemoja prie didelių neužšąlančių vandens telkinių.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Aptinkamas visoje šalyje, bet veisimosi metu dažnesnis palei Kuršių marias ir didžiuosius vandens telkinius bei prie žuvininkystės tvenkinių.Žiemojimo metu telkiasi į grupes.Daugiausiai žiemojančių paukščių esti prie Kuršių marių ir neužšąlančio Drūkšių ežero.Lizdus suka aukštai , netoli medžio viršūnės , maždaug nuo 19 iki 29 metrų aukštyje , dažniausiai senuose brandžiuose medžiuose, kurie gali atlaikyti didelio lizdo svorį.Medžius pasirenka įvairiai, ąžuolus, pušis,drebules,rečiau egles , juodalksnius.Mėgsta lizdus sukti sunkai prieinamose užpelkėjusiose vietovėse.Noriai užima dirbtinius lizdus iškeltus tinkamose buveinėse, tinkamuose biotopuose.Lizduose dažniausiai būna 1-2 jaunikliai, kartais atsiveda ir 3 jauniklius.

Stacionari lesykla sparnuočių lęsinimui žiemos metu.Kaina su PVM.

250.00 €302.50 €Į krepšelį

Tai didelė , stacionari paukščių lesinimui ,žiemos laikotarpiu, skirta lesykla smulkiems žiemojantiems sparnuočiams.Ši lesykla tinkama naudoti privačių namų kiemuose, parkuose ir kitose viešose tinkamose paukščių lesinimui vietose.

Dirbtinis lizdas baltajam gandrui ( Ciconia ciconia ) Kaina su PVM.

630.00 €762.30 €Į krepšelį

Buveinė, tai atviros vietos su vandens telkiniais , ypač kur žemės ūkis tausojamasis,ekologiškas ar tiesiog nelabai intensyvus.Papiltimas ir gausa Lietuvoje, tinkamose buveinėse aptinkamas visame krašte.Visur įprastas , o kai kur dažnas.

Vienvietis inkilas čiurliui ( Apus apus ) Kaina su PVM.

30.00 €36.30 €Į krepšelį

Buveinė.Gyvenvietės,nedideli miestai,didelių miestų priemiesčiai,sodybos ir kai kada reti seni miškai.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Tinkamose buveinėse įprastas ir dažnas.

Trivietis inkilas čiurliui ( Apus apus ) Kaina su PVM.

61.00 €73.81 €Į krepšelį

Buveinė.Gyvenvietės,nedideli miestai,didelių miestų priemiesčiai,sodybos ir kai kada reti seni miškai.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Tinkamose buveinėse įprastas ir dažnas.

Inkilas miškiniam lipučiui ( Certhia familiaris ) Kaina su PVM.

17.00 €20.57 €Į krepšelį

Buveinė.Veisimosi metu aptinkamas vidutinio amžiaus ir senuose miškuose.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Tinkamose buveinėse iki šiol buvo įprastas , bet pastaraisiais metais gausa ženkliai sumažėjusi. ( Vaido Karpavičiaus nuotrauka ).

Inkilas mažajam apuokui ( Asio otus ) Kaina su PVM.

44.00 €53.24 €Į krepšelį

Buveinė.Giraitės ir medžių grupės agrariniame kraštovaizdyje, didelių miškų pamiškės ,gausiai apželdintos pavienės sodybos.

Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Paplitęs visur.Gausos pakilimo metais - gausiausia pelėda šalyje, tačiau vietinės populiacijos dydis labai svyruoja.

Inkilas kuosai ( Corvus Monedula ) Kaina su PVM.

41.00 €49.61 €Į krepšelį

Buveinė.Gyvenvietės , seni ekstensyviai prižiūrimi gausiai apželdinti sodai,sodybos bei tiesiog agrarinis kraštovaizdis ,miestai, o rečiau vienkiemiai, pavienės sodybos.Svarbiausias reikalavimas buveinei - drevėti seni medžiai ar kitokios vietos - užunarviai, kurie tiktų lizdmas sukti.Lizdus suka kaminuose, pastatų plyšiuose, noriai užima joms iškeltus tinkamus inkilus , tinkamose buveinėse, parkuose.Pastaraisiais metais prisitaikė perėti tuščiaviduriuose elektros linijų gelžbetoninėse atramose.Kitais metų laikais aptinkama agrariniame kraštovaizdyje, šiukšlynuose,miestuose.

Dirbtinis lizdas vapsvaėdžiui ( Permis apivorus ) Kaina su PVM.

600.00 €726.00 €Į krepšelį

Buveinė.Peri įvairiuose miškuose.Mėgsta vietas prie aikščių,pievų,nedidelių pelkučių.Dažniausiai lizdus suka senuose eglynuose,senose eglėse, gana aukštai.Lizdas būna labai paslėptas ir iš medžio apačios beveik nepastebimas.Noriai užima iškeltus dirbtinius lizdus, jam skirtose buveinėse,tam tikruose biotopuose.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Paplitęs visame krašte, apyretis, tikras slapukas.Gana sudėtinga surasti jo susuktą lizdą eglėje.

Dirbtinis lizdas vištvanagiui ( Accipiter gentilis ) Kaina su PVM.

600.00 €726.00 €Į krepšelį

Buveinė.Peri įvairiuose miškuose.Lizdus suka tankiose vietose, ypač senuose tankiuose eglynuose.Noriai užima jam iškeltus dirbtinius lizdus tinkamose buveinėse.Medžiojantis aptinkamas taip pat atvirame bei urbanistiniame kraštovaizdžiuose.Paplitimas ir gausa Lietuvoje.Paplitęs visame krašte , bet perėjimo metu niekur nėra gausus .Ne veisimosi laikotarpiu kai kur įprastas.

Dirbtinis lizdas didžiajam apuokui ( Bubo bubo ) Kaina su PVM.

740.00 €895.40 €Į krepšelį

Didžiausios grėsmės didiesiems apuokams yra perinčių paukščių trikdymas lizdavietėse veisimosi metu, plėšrūnų sunaikintos vados, suaugusių paukščių žūtys dėl antropogeninių priežasčių, labai mažas individų tankumas dėl fragmentiško paplitimo šalyje.

Didieji apuokai yra jautrus trikdymui, todėl veisimosi metu pražūtingas miško kirtimas, kiti miško darbai, pavasarinis grybavimas. Paukščių lizdavietėse nuo vasario 1 d. iki rugpjūčio 1 d. būtina nutraukti visus medienos ruošos darbus, o perėjimo vietose atsisakyti pagrindinių kirtimų.Noriai užima tinkamose buveinėse , jam įkeltus specifinius dirbtinius lizdus stambiuose medžiuose.

Krepšelis

Prekių krepšelyje 0
Suma: 0.00 €
Atidaryti krepšelį