Prekė įkelta į krepšelį

Inkilas uralinei pelėdai ( Strix uralensis )

41.00 €40.00 €Į krepšelį
Uralinė pelėda tai Lietuvoje labai reta perinti paukščių rūšis.Ši pelėda gyvena senose dar išlikusiose Lietuvoje brandžiose giriose , kaip antai Biržų giria,Šimonių giria,Žalioji giria,Rūdninkų giria ir Adutiškio miškai.Peri ji tiek inkiluose, tiek senų medžių stuobriuose.

Patelės yra stambesnės už patinėlius. Uralinių pelėdų kūno ilgis 50-62 cm, sparnai 35-40 cm, ištiestų sparnų tarpugaliai 103-124 cm, uodega 30 cm. Patelių svoris 630-1150 g (iki 1300 g tarp Strix uralensis macroura porūšio), patinėliai smulkesni ir sveria 570-850 g.

Kūno viršutinė pusė balsva, išmarginta tamsiomis išilginėmis dėmėmis; pilvinė balsva su aiškiomis pailgomis tamsiomis dėmėmis. Skruostų diskas apvalus, pilkas. Uodega ilga, skersai dryžuota, galas balsvas. Kojos plunksnotos iki pirštų. Gyvena brandžiuose miškuose.

Kadangi Lietuva yra jos paplitimo arealo vakariniame pakraštyje, tad labai reta .


Šiai pelėdai daromi inkilai yra patys didžiausi.Gaminami jie tik iš drebulinės medienos, išorė padengta drėgmei atspariomis medžiagomis.Inkilas gana sunkus , todėl tvirtinant,prikalant inkilą prie medžio taip pat būtina pasirūpinti , kad inkilas nesiūbuotų, todėl padarytos dvi metalinės skardos juostelės , kurios tvirtinamos kartu su inkilu prie medžio , kad jis būtų stabilus.Dugne padarytos skylutės drenažas , kad pasišalintų iš inkilo drėgmė.Stogas apkaltas cinkuota skarda , kad šis sunkus inkilas ilgiau tarnautų.Šie inkilai keliami senuose perbrendusiuose medynuose , prie kirtaviečių , gaisraviečių.Atstumas tarp inkilų nemažesnis , kaip 1,5 km , kadangi šiems paukščiams maitintis reikia didelių miško masyvo teritorijų.Inkilo viduje būtina pripilti lapuočių medienos , nemažą kiekį drožlių , nes visos pelėdos į inkilus neneša jokios lizdinės medžiagos.Inkilas iš išorės padengtas drėgmei atspariomis medžiagomis.Keliant tokį inkilą būtina pašalinti visas šakas trukdančias paukščiui pasiekti inkilo įskridimo angą.Kelti pageidaujama į rytų , pietų,pietryčių,pietvakarių pusę, maždaug 6-9 metrų aukštyje.Pelėda yra labai agresyvi , ypač tada kada jau turi susilaukusi jauniklių, tad bet koks trikdymas perėjimo ir jauniklių auginimo metu gali liūdnai baigtis.Pelėda paprasčiausiai puola gindama savo vaikus.

Krepšelis

Prekių krepšelyje 0
Suma: 0.00 €
Atidaryti krepšelį